Kategorier
Pedagogik

Förändringar, förändringar

Med den nya Facebook-uppdateringen har detta ämne blivit än mer aktuellt. Det skapas grupper, det skrivs på bloggar och i aftonbladet beskrivs hur man ska göra för att få tillbaka det gamla utseendet och de gamla funktionerna.

Det enda man kan vara säker på är att när nästa uppdatering kommer, så kommer reaktionerna vara desamma. Det kommer skrikas i högan sky och alla vill tillbaka till det ”gamla”, det vill säga det som är nytt idag.

Man kan diskutera om Facebook inte denna gång bitit sig i svansen. Inte för att dom uppdaterar förbättrar och förändrar. Det måste dom göra. Men frågan är om denna uppdatering inte gjort det hela sämre. Man har för första gången frångått mottot ”det enkla och rena” och istället gjort det mer oöversiktligt och avancerat. Det gillar jag inte alls och jag tror att den  utvecklingen är fel väg att gå för sociala tjänster. Om man tittar på Google+ så är det hela tiden det rena och enkla som framträder mest och jag tror att fler kommer att lämna Facebook till förmån för Google+ på grund av detta.

Stängt för kommentering.