Kategorier
Pedagogik

Att få saker att se lätta ut

Jag har alltid varit fascinerad av människor som får svåra saker att se lätta ut. Det spelar egentligen ingen roll inom vilket område det handlar om; idrott, dans, musik eller inom en yrkesutövning.

Jag har alltid varit fascinerad av människor som får svåra saker att se lätta ut. Det spelar egentligen ingen roll inom vilket område det handlar om; idrott, dans, musik eller inom en yrkesutövning. Min fascination består egentligen av en beundran över att dessa människor visar sina färdigheter och på det sätt som de gör det på.

När man sedan försöker samma sak själv, blir frustrationen desto större eftersom ens egen oförmåga visar sig så tydligt. I det läget spelar inte vetskapen om att det egentligen handlar om övning eller begåvning någon roll. Man vill ju kunna göra som de gör, och eftersom det såg så enkelt ut tycker man att man borde kunna klara det. I alla fall lite.

Detta är en av de starkaste drivkrafterna bakom inlärning. Just viljan att lära sig och ytterst en motivation att kunna göra samma sak som man sett andra göra. Visst är vi fantastiska flockdjur?

Stängt för kommentering.